Малкият Емко

531500_517799021595158_1431082224_n

Драги приятели,

обръщаме се към Вас с една молба за помощ към наши приятели и тяхното детенце. Копираме материала от сайта на Горан Атанасов и поставяме банковата сметка и тук. Вярваме, че в днешно време хората са все още хора и добротата и помощта не са думи, лишени от смисъл.

Сметката e: BG35UBBS800 24094686430

UBBS BGSF

На името на Емил Росенов Христов

За връзка със семейството може да ползвате фейсбук групата
 Да помогнем на Емко за едно по-добро бъдеще <

Здравейте, приятели!Детенцето на мои приятели страда от детска церебрална парализа – квадрипареза (засегнати са и четирите крайници). Тя се дължи на неразвитие или увреда на мозъка, характеризира се с двигателен дефицит и смущения в координацията. Малкият Емо е само на 3 годинки и през тези години приятелите ми са минали буквално през ада. Ходили са в различни клиники, у нас и в чужбина. Посещавали са различни специалисти. Обръщали са се за помощ и към алтернативни форми на терапия. В момента те посещават център в София, Студентски град. Големият проблем е, че е платено, а клинични пътеки няма. За месец рехабилитацията струва 500 лева или 1000 лева, в зависимост от часовете, които детето прекарва там (4 часа или 8 часа) и броя на гимнастиките – 1 или 2 гимнастики.
emko„Държавата помага минимално, помощите, които получаваме сумарно са 300 лева. Бихме искали да го лекуваме в чужбина, но средствата са повече и се събират по-трудно. Ходили сме два пъти в Украйна, в клиниката на Козявкин, там лечението струва 2000 евро, без разходи за път, храна и спане. Ще сме щастливи и благодарни на всякаква помощ – морална и материална! Мисля, че когато човек има желание да помогне, винаги може да се намери начин, не става въпрос само за парична помощ разбира се.” – казват Росен и Зори Христови.Приятели, познавам Роската от ученическите си години. Той е един от най-добрите и услужливи хора, които някога съм срещал. Много неща на този свят са ми необясними! Много, но не знам защо така прави съдбата, че на най-хубавите хора им стоварва най-тежки изпитания?! Да, Росен и Зори са силни хора. Няма да се откажат и съм убеден, че ще направят всичко възможно да подарят на малкия Емо едно щастливо и пълноценно детство. Вярвам, че ще успеят, но в такива моменти е нужно малко помощ. Лично ще съм признателен и благодарен на всеки, който стане съпричастен към каузата на Росен и Зори. Каузата: техният малък син да възприема, усеща и се радва на света като здраво дете!Приятелите затова са приятели, мили хора, защото си помагат! Стара еврейска поговорка гласи: „Когато спасиш един човешки живот, спасяваш целия свят!” Аз бих добавил, че когато този живот е детски, светът ще стане по-добър! Всички знаем, че по-хубав и безгрижен момент от детството няма. Нека подадем ръка на тези прекрасни хора.

jpg

Източник на статията – http://www.goranatanasov.com/blog/2012-04-25-12-41-42/193-2013-03-16-17-51-57

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s