Вместо увод

419696_285705688160793_1648427199_n1.jpg

Здравейте приятели! Здравейте съграждани!

Радвам се да Ви приветствам с мелодичното „Добре дошли!“ сред страниците на този блог за нашия град Берковица. В него ще откриете информация за нашето минало, нашето настояще и нашето бъдеще. Тук ще се докоснете до древната история на града, ще се „запознаете“ с минали интересни персонажи и ще попиете опит и знание от днешни достойни граждани на града ни.

Ще се опитаме да извлечем и споделим информация от старите, покрити с прах, книги, захвърлени сред лавиците на историята  и ще се запознаем с традициите и културата на Стара Берковица.

Ще споделим много разкази и есета – писани преди, писани сега и писани в бъдеще. Сред Галерията, която обновяваме, ще откриете прелестите на нашата природа, гордостта на нашия Балкан и ще усетите спокойствието на нашия град.

Не забравяме и нашата култура, бит и занаяти – за тях сме отделили и специална секция.

Ще се радваме, ако споделяте всяко свое мнение с нас,  изпращате ни материали, снимки и творби, свързани с миналото и настоящето на града ни.

Ще бъдем истински щастливи, ако запознаем всеки от вас с миналото и настоящето на прекрасната ни Берковица. Надявам се, че чрез този блог, ще я почувствате по-близка, без значение къде се намирате – в България или някъде там – по прашните друмища на заобикалящия ни свят. Това е и основната цел на блога – да не ни разделя никога с корените ни и с любимия град Берковица. Защото трябва да знаем откъде идваме, за да знаем къде отиваме!

А сега – приятни минути сред прекрасното и романтично минало на града под Ком.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s